Сьогодні – смачне свято!

У 1996 році в м. Відень (Австрія) встановили щорічне свято – Всесвітній день яйця. Днем його святкування обрали 2-гу п’ятницю жовтня. Нічого дивного в цьому немає. Адже яйця – найуніверсальніший продукт харчування, вони популярні в кулінарії всіх країн і культур.

В середньому за рік людина споживає близько 200 яєць. Без них не обходиться безліч найрізноманітніших страв – від соусів до тортів.

В одному курячому яйці міститься більше 40 вітамінів і корисних мікроелементів. До того ж, вони – справжня білкова бомба. А білки – це незамінні «цеглинки» для нашого організму.

Правда, з обережністю потрібно вживати курячі яйця тим, хто страждає алергічними реакціями. Інша небезпека – сальмонельоз. Тому обов’язкова термічна обробка. А от перепелині яйця можна сміливо споживати сирими. Бо пташки не хворіють на сальмонельоз. До того ж їхні яйця не викликають алергії.

Хочеш знати більше – переходь сюди:

https://www.youtube.com/watch?v=eKhzp766_5U

https://ridna.ua/2019/10/119650/