Подобна Євгенія “Її війна”

Вік: 16+

Подобна, Євгенія Володимирівна. Її війна [Текст] : 25 історій про сміливість, силу і любов / Є. В. Подобна ;  худож. Т. Копитова ; обкл. М. Фої. — Харків : Віват, 2023. — 288 с. : іл. — (Історія та політика). 

Чи є місце для любові та співчуття у підвалах зруйнованого росіянами Маріуполя? Чи може вдячність за час із коханим бути більшою за горе від його втрати на війні? Що дає сили підтримувати людей, які щойно вирвалися з окупації, коли в ці самі хвилини твій син переживає пекло на Азовсталі? І як це — приймати в цей світ дитя, коли за вікном обстріли, а вдома ні світла, ні води?

У цій книжці звучать голоси двадцяти п’яти жінок — військових, медикинь, волонтерок, переселенок, журналісток — жінок, які пройшли полон або які чекають із полону найрідніших, які зазнали непоправних втрат на цій війні, але мають стільки сили й любові, що діляться ними з іншими. У цих історіях багато болю: обстрілів, підвалів, ран, вибухів, смерті, — але так само в них багато світла: вдячності, віри, доброти, любові та — головного — надії.